tirsdag 26. juni 2007

Mitt Afrika?

Er Afrika virkelig mitt? Det kan selvsagt diskuteres. Det finnes nemlig folk som har gjort krav på dette kontinentet lenge før jeg kom hit, og de vil sannsynligvis hevde at jeg har kommet for sent. Når sant skal sies, og det skal det jo, for nå er jeg jo misjonær, så eier jeg ikke så mye som en kvadratmeter med land her nede. Likevel har jeg altså frimodighet til å kalle Afrika mitt. Ikke hele Afrika og ikke bare mitt, men litt av Afrika og litt mitt.

Jeg eier altså ikke, men jeg har fått lov til å låne et lite stykke Afrika. Stabburet, huset som jeg bor i, er et koselig, akkurat passe stort og litt termittspist tømmerhus. Huset har en aura av norsk nostalgi, for du skal lete lenge etter rødmalte tømmerhus ellers her i landet. Utenfor har jeg en fargesprakende hage som vokser slik den selv vil og en bitteliten åkerlapp på et par kvadratmeter. Jeg er selvforsynt med bananer, men jeg har ellers latt det som vokser i åkeren stå i fred etter at jeg leste varedeklarasjonen på sprøytemiddelet.

Det er bare et lite år siden jeg kom hit til Kenya. Før det, altså i gamle dager, var jeg bare Bodil. Nå har jeg, i følge småbarnsforeldrevenner i Norge, blitt ”Bodil i Afrika”. Det må vel kunne regnes som en forfremmelse både i barnehager og på bedehus. En slik forfremmelse innebærer visse forpliktelser. Folk forventer å høre fra meg. Jeg har dessverre ikke vært spesielt flittig og pliktoppfyllende i så måte, men nå kaster jeg meg på bloggbølgen slik at en og hver kan få vite hvor mange myggstikk jeg har fått den siste uka og hvor mange firfisler jeg har funnet i senga.

6 kommentarer:

Ottar sa...

Hei, Bodil i Afrika! Detta har eg venta på lenge. Gler meg til fortsettelsen. Så langt hår du har fått!?!

Anonym sa...

Gratulere kjære storesøster! Blir morro å følge med på bloggen din å se hva som skjer der nede i det fremmede land i Afrika. Ivar

Ingvild, sa...

Endelig! Etter 'massivt' press er du på blogg:) Er det ikke gøy? Du må gjerne eie Afrika for meg, bare du ikke glemmer at du eier litt av Norge også:) Savner deg!!!

Ingvild, sa...

Forresten, typisk Ottar å være først ute... Gratulerer igjen Ottar!!!

Ingvild, sa...

Flotte bilder!!! Og vips så har du himla mange kommentarer på innlegget ditt også:) Kjekt, sant? Nå forventer jeg en kommentar på min blogg også:)

Anonym sa...

Her blir det artig å følga med! Må berre sei at bildet av ungen som ventar på å bli døpt, er heilt fantastisk flott!