tirsdag 8. januar 2008

Rapport

Kenya har fått mye norsk mediadekning i det siste, og både ordene og bildene har vært sterke. Selv har jeg blitt en trofast BBC-lytter, og slik følger jeg utviklingen her i landet så godt jeg kan. Det er ingen grunn til å være urolig for meg. Jeg har det trygt og godt på alle måter, selv om drømmen om å ta seg en skikkelig tur utfor tomta igjen, vokser for hver dag som går.

Jeg har ikke sett noe av uroen på nært hold. I og med at jeg ikke har tv, har sannsynligvis mange av dere hjemme i Norge mye tydeligere bilder herifra på netthinna enn det jeg har. Da vi kjørte fra flyplassen og hit til tomta 30. desember, så vi flammene og røyken inne i Kibera, og de første dagene kunne vi høre tåregasskuddene derfra, ellers har det vært stille rundt oss. Men selv om det er stille her, får vi jo høre om alt det sørgelige som har skjedd og fortsatt skjer rundt omkring i landet. Det er mange mennesker som lever i frykt nå, mange som står uten hus, mat og klær, mange som ikke vet hvor de skal gjøre av seg, mange som ikke våger å legge seg til å sove om natta. Herre, miskunne deg!

Situasjonen er ennå ikke avklart, men nå forhandles det i alle fall, og det flyges inn fredsmeglere både fra andre afrikanske land og fra resten av verden. Det snakkes om nyvalg og det snakkes om midlertidig regjering, og vi som bor på norsketomta er med på å be om fred og gode løsninger. I tillegg ber vi om forsoning, for her er det mye urett som er begått og mange sår som må leges.

Jeg skulle egentlig ha reist til Kiabakari i Tanzania i går, men reisen er utsatt omtrent en uke. Den vanlige veien går vestover og inn i de områdene som har vært hardest rammet av uroen. Nå blir det en alternativ reiserute gjennom mer fredelige områder. Denne uka blir det altså ikke noe undervisning på meg, så jeg har gått i gang med andre arbeidsoppgaver. Jeg lager årsplaner for neste år, rydder og teller. Hvis noen av dere lurer, så er det omtrent 7500 bøker på biblioteket og et helt landcruiserlass med gamle lærebøker på søppeldynga. Man slipper ikke billig unna varetellingen fordi om man har flyttet til Afrika.

1 kommentar:

Thorstein Holgersen sa...

Hei Bodil

Tusen takk for oppdateringen... du skal vite jeg tenker på deg der du er ...

Thorstein