tirsdag 1. januar 2008

Godt nytt år!

I dag er det første nyttårsdag, og jeg og mine julegjester holder oss godt innenfor strømgjerdet til NLM i Nairobi, for å unngå valgkampene som har foregått i Kenya de siste dagene. Vi har det trygt og godt på alle måter, og siden vi nettopp har vært fem dager på kysten for å gjøre oss brune og fete, lider vi ingen nød selv om vi må ta til takke med å spise det som tilfeldigvis finnes i skapene.

Heldigvis var det meste av ferien til gjestene mine og både safarituren og kystdagene unnagjort før det ble viktig å holde seg inne. Vi har med andre ord hatt ei god jul med fine opplevelser både i Nairobi, i Samburu og på Tiwi beach. Turen til Samburu var første høydepunkt, og selv om ”the big five” ikke var fulltallig til stede, gledet vi oss over å se både små og store dyr. Vi fikk ikke sett annet enn halen av en leopard, men både løver og cheetaer gjorde det de kunne for å trøste oss.

Julaften feiret vi her i Nairobi. Da pinnekjøttmiddagen var vel fortært, flyttet vi ut på verandaen hvor juletreet stod pyntet og peisen brant. Dessverre er det vanskelig å fotografere god stemning, så dere får tro meg på mitt ord; verandajul er ikke å forakte.

Romjula har vi tilbrakt på kysten utenfor Mombasa. Det er ikke stort annet å si om det enn at det var fantastisk deilig. Forrige skoleår hadde jeg bare én tur til kysten, men dette semesteret har det blitt tre. Det er like herlig hver gang å ligge og snu seg på en solseng, lese gode bøker og gå til duk og dekket buffet.

Så begynte valguroen, og vi endte opp med å tilbringe tolv timer på meget ubehagelige benker på flyplassen i Mombasa. Slike lidelser er selvsagt for ingen ting å regne når man kommer seg trygt hjem til slutt. Det er annerledes for ufattelig mange kenyanere som ikke har noe annet valg enn å være der de bor, enten det brenner rundt dem eller ikke. Vi har bedt mange bønner om fred de siste døgnene og fortsetter med det.

I fjor var det en skikkelig nedtur at juleposten ikke kom før langt ut i januar. E-julebrevene kommer selvsagt fram i tide, og jeg gleder meg over dem, men ingen ting er som et godt, gammeldags brev eller kort med frimerke og stempel på. Jeg benytter derfor anledningen til å sende en hjertelig takk til familien Østertun som er så Afrika-erfarne at de fikk posten fram til jul. Den sørgelige sannheten er at de er de eneste som foreløpig har funnet vegen til min posthylle. Jeg trøster meg med at det sannsynligvis venter julepost på meg når jeg kommer tilbake fra Kiabakari den siste helga i januar.

Så til alle dere som har tatt en pause i nyttårskonserten for å surfe litt på nettet før hoppukesendinga begynner: ET RIKTIG GODT NYTT ÅR TIL DERE!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hei og godt nytt år - følger med dere - håper uroen snart gir seg.
Det aller beste ønsker for det nye året og mange takk for alle opplevelsene i det gamle.
reidun

Unknown sa...

Hei og godt nytt år! Det er med vantro og sorg vi leser om Kenya for tiden, og vi tenker jo veldig mye på dere og hvordan dere har det. Håper inderlig uroen snart gir seg. Bønnene stiger til værs som varmluftsballonger over Serengeti.
Ellers føler vi oss en smule smigret som får slik hederlig omtale i din eminente blogg :-)
Knut Ole

Marit sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Marit sa...

Opps... klusser litt på bloggen din..
Nå, ja. Godt nyttår, Bodil! Nyhetene viser skumle bilder fra Kenya i kveld. Dermed handler ekstra mange tanker og bønner om Bodil og vennene hennes der nede. Godt vi har Gud med oss... :-)
Marit & M M M M

Ingvild, sa...

Godt nytt år ,Bodil! Synes det er kjekt å tenke på at jeg sannsynligvis får treffe deg i dette året:) Ber om at uroen gir seg, og at julebrevet fra meg også finner fram i posthylla di...God klem fra Ingvild

Anonym sa...

GODT NYTTÅR, BODIL!!

Anonym sa...

Godt nyttår Bodil! Gledelig melding fra hovedstaden, vi har fått solgt leiligheten i dag til 95000 over takst. Trøndelag neste!

Anonym sa...

Hei Bodil, det blir fint for dere alle at du kommer hjem til påske en tur. Tenker mye på Inger. Hils alle fra den gamle kusina di i Oslo, og god tur til Trøndelag. Kanskje du er heldig og finner litt snø også...